2017. november 6., hétfő

Nyílt levél a Ferinek, a hitványságról…


Édes egy ostoba komám,

te igazi jó Fideszes vagy! Illetve lehetnél, hiszen ekkora szívességeket, amelyeket te teszel nekünk, aligha tett más a tévesen rendszerváltásnak nevezett időszak óta. Hiszen amikor eljutnak a hazudozásaitok Erdélybe, még itt-ott be is dőlnek a hangzatos „Orbánozásnak”, de most megtisztítottad, illetve Ara-Kováccsal megtisztítottátok azokat az általatok elvarázsolt fejeket is, akikben kétségek voltak a Fideszt illetően.

Mert én hiába mondok bármit Erdélyben – azoknak, akik az itthoni liberálbolsik hangjait, azaz a tőletek eredő otromba és pofátlan hazugságokat meghallják, és jönnek a hülye dumával ott Erdélyben is, hogy „a Zorbán lop”…, – mert nekem azt mondják, hogy elfogult vagyok, hogy védem a „gazdámat”, noha épp úgy ma nincs hivatalos újságírói állásom, mint ahogy a ti időtökben sem volt… (Mert még mindig vannak a Fideszben sunnyogó beépített, nemzeti színekkel átmázolt, nem saját érdemeik alapján előnyöket élvező, áskálódók, hazug rágalmazók - a ti régi soraitokból… de ez egy másik cikk lesz majd). 

Hála Istennek kevés afféle oktalan ember van Erdélyben, aki miattatok és a ti badarságaitokat fújva hőzöng, mert a székely-magyar ember gondolkodik, nem úgy, mint te, és híveid, akik ha kútba ugrasz, utánad ugranak… mert annyi eszük van, mint neked. Ott Erdélyben, aki mellettetek van, az vagy nem magyar és nem keresztény, vagy ceausiszta, vagy szekus volt, vagy csak egyszerűen hülye.

Ha viszont te mondasz - rád nagyon is jellemző és téged minősítő - olyan dolgokat, amelyeket szerintem a magyar történelem lapjain alig-alig találunk – s ha találunk, akkor is csak vagy a szellemi elődeid, mint például Rákosi szájából, vagy a háborúk előtti bírósági jegyzőkönyvekben, a kötél kiszabását követő bírói indoklásokban –, akkor bizony még az a néhány ostoba erdélyi követőd is kijózanodik. Hiszen te itthon, a busszal ide-oda rángatott néhány híved előtt mocskolod, 1919-es elődeid miatt határon kívülre szakadtakat, Ara-Kovács meg egyenesen az oláh médiában köpködi – az oláhok nagy örömére – az erdélyi magyarságot és a magyar kormányt.

Tudod Ferkó, ez olyan dolog, ami szóra érdemes sem volna egy nyugodt, békés világban, de a mai világ nem nyugodt és főleg nem békés. Miattatok. Mert egy gerinces ember, még ha nem is magyar, azoknak a testvéreit, akik között él, már csak alapvető emberi érzések, erkölcsök okán sem mocskolná. Te nem vagy ilyen Ferkó. Te újra elvennéd a szavazati jogot, mint 1920-ban, és szerintem gondolkodás nélkül elvennéd az állampolgárságot is azoktól, akiknek az ősei adták a magyar tudomány, művészet, politika és gazdaság krémjét a magyar nemzetnek évszázadokon keresztül, és akik csaknem száz év után is - oláh háverjaitok elnyomása alatt is  - megtartották a hitüket, a nyelvüket, a magyarságukat… mindazt, ami nektek soha nem is volt…

Nem elég Ferkó hazulról annyit hozni, hogy tudd, miként kell elkötni egy bringát… neked az ma már nem kell. Annál többet kellett volna kapnod... de összeszedhetted volna az egyetemen is azt a kevés magyarságtudatot, amelyet abban az időben engedtek, hiszen meglehetősen sok évig jártál egyetemre, s kollégáid szerint jól ismerted az akkori „kíváncsi kádári hatalom bennfenteseit” is, akik bármilyen kommunisták voltak, ma ezért a mocskolódásért még ők is megvetnek. Ezt igazolja az összes „ellenzéki párt” – amelyek, ha nem is úgy érzik, de legalább – nem csatlakoztak a te és Ara-Kovács, minősítésre sem alkalmas, ócska árulásotokhoz.  A magyar jellem morzsája sincs bennetek Feri. Ha ezt komolyan gondoltátok. Ha azonban, „a Zorbán” kért fel és te teljesítetted a kérést, amely szerint végleg elintézed, hogy csak néhány magyarul beszélő, de nem magyar lelkű szavazzon a mai ellenzékre - Erdélyben, a Felvidéken és másutt az elcsatolt Magyarország területén -, és kivált Rátok, akkor tényleg épp olyan köszönet illet, mint amikor elintézted, hogy kétharmaddal kerüljünk kormányra 2010-ben. Ez esetben azt kellene mondanom, hogy zseni vagy…
Ám, sajnos nem mondhatom. Te nem zseni vagy Feri… te egészen más vagy. Szerintem te már a Schwartz Gyuri bácsival sem tárgyalsz, hanem egyenesen valamelyik muszlim vezér lett a spanod… s talán nem is kell sokat várni, hogy lássam a táblát a nyakadban: – én is muszlim (terrorista) vagyok… vagy valami ilyesmi… Hiszen, 2006-ban már bizonyítottad ebbéli képességedet is. És feltehetően te már azt is tudhatod, hogy kinél kell az egész magyarságot és a kereszténységet elárulnod, feljelentened, kipusztítását követelned. Mert ti, Ferkó, ilyenek vagytok. Rettentő szánalmasak és megvetendők… de legalább ebben is nekünk dolgoztok… 

Azok vagytok ti ott a DK-ban, akikről Tamási Áron úgy fogalmaz: "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan…" de fel is cserélheted Ferkó az „ember” és a „magyar” szavakat. Úgy is érvényes… rátok!


Stoffán György